Maanantaina tutustuttiin Poten kanssa arkitottelevaisuuden saloihin. Ensimmäisen kurssikerran aiheina oli kontakti, istu- ja maahan-käskyt, luoksepäästävyys sekä ylipäätään omistajan kanssa hengaaminen eikä muiden koirien perään hinkuaminen. Kurssilla oli 8 koirakkoa, tila oli oikein mukava sisähalli. Tuollainen yksityisen koirakoulun kurssi toki maksaa aika paljon, mutta toisaalta porukkaa ei ole liikaa ja ilmapiiri oli mukavan rento.

Istu ja maahan ovat Potelle aika tuttua juttua. Luoksepäästävyys meni ok (pysyi paikallaan mutta häntä ei vahingossakaan heilunut), Pottea selkeästi jännitti koko tilanne. Yllättävän vähän kiinnostivat muut koirat, Potte panosti mahdollisten herkkujen jämien imuroimiseen lattialta. :P Varsinainen puttepossu.

Kivasti meni, kotona harjoiteltavaksi tuli etenkin kontakti. Ohjaaja opasti opettamaan katso-käskyn siten, että namia pidetään kasvojen edessä ja sanotaan katso, jonka jälkeen koira saa namin. Olen tätä pari päivää tehnyt - ja Potte tuntuu yhdistävän "katson" käden katsomiseen. :P Noh, taidan vaihtaa taktiikkaa samaan kuin Napin kanssa eli ihan vaan odottelen että koira katsoo silmiin ja annan palkan. Sitten käsky-sana mukaan. Varmasti tuo toinenkin tapa toimii, mutta olen kai liian kärsimätön ja luotan enemmän keinoon joka on kertaalleen todistettavasti toiminut omalle otukselleni.

Selailin samaisen koirakoulun kurssilistaa, kiinnostaisi Napin kanssa keksiä jotain kivaa nyt kun flyball on talvitauolla ja jälkimetsäkin odottelee kevättä. Agility voisi olla mielenkiintoinen laji, ihan tosin harrastusmielessä, en usko että minusta olisi tosissaan treenaamaan. :) Tokokin olisi kai yksi vaihtoehto, pitäisi vaan saada jostain tokokärpäsen purema..