Viikossa ehtii tapahtua jos jotakin.

Maanantaina oltiin Nappulan kanssa lonkkakuvissa ja samalla otettiin kilpparitesti. Lonkat näyttivät hyviltä, voivat olla jopa A. Jännityksellä odotellaan lopullista tietoa Kennelliitosta. :) Kilpparin osalta arvot ovat hyvät, vielä odotellaan reilu vkon verran tga-testin tulosta.

Napin ja Poten välille on kehkeytynyt ongelma - Potte pomottaa Nappia ihan tosissaan ja käy jopa päälle. Pahimmin tilanne tulehtui keskiviikkona ruokailun jälkeen kun Potte kävi Napin kimppuun varsin rajusti. Tämän seurauksena Nappi hiippaili pitkin seiniä ja pakoili Pottea sängyn alle. Vastaavia, joskin lievempiä hyökkäyksiä on ollut koko vkon pari kappaletta illassa, mutta tuo keskiviikkoinen sai minut soittamaan kasvattajalle neuvoa kysyäkseni. Sovittiin, että tarkkaillaan tilannetta ja mennään vkoloppuna käymään.

Hyökkäykset jatkuivat ja Nappi alkoi olla jo sen verran peloissaan, ettei Poten tarvinnut kuin kävellä kohti tietyllä tavalla niin Nappi paineli sängyn alle. Ristiriitaisesti ne kuitenkin edelleen leikkivät yhdessä ja ovat enimmän aikaa sovussa. Riitaa aiheutuu erityisesti ruokinta- ja siirtymätilanteissa. On inhottavaa nähdä miten Nappi pelkää, se saattaa suorastaan täristä häntä koipien välissä Poten käytyä päälle. Onneksi Nappi ei kuitenkaan tunnu menettäneen luottamustaan meihin ja tuleekin turvaan epäilyttävissä tilanteissa. Vaikka se sisätiloissa varookin toimiaan, on se ulkona ollessamme sama rämäpäinen pallohullu. :)

Tänään kävimme Poten kanssa kasvattajan luona. Siellä olevaa koiralaumaa Potte mielisteli tuttuun tapaan eikä johtajaurokset vaivautuneet edes murahtamaan tunkeilijalle - sen verran alistuva Potte on, ja kyllähän se tuleekin toimeen kaikkien kanssa ja on tosi rento heppu. Jostain syystä se on nyt päättänyt kyykyttää Nappia ja saa suurta iloa huomatessaan aiheuttavansa pelkoa.

Sovittiin, että pidämme Potelle viikon verran jääkautta pienentääksemme sen pullistunutta egoa. Jääkausi siis käsittää täyden huomioimattomuuden ja lisäksi kaikesta epätoivottavasta Nappiin kohdistuvasta toiminnasta Potte joutuu kylpyhuoneeseen arestiin. Eli tyynen rauhallisesti osoitamme millainen käytös ei ole suotavaa ja että Potella ei ole asiaa hyppiä kenenkään nenälle. Pehmeämmillä koirilla jääkausi usein tehoaa jo ihan parissa päivässä, joten toivottavasti Pottekin muuttaa käytöstään. Eri asia sitten pääseekö se irti Napin alistamisesta ja höykyttämisestä. Kyseessä on kuitenkin murrosikäiset urokset, joten vaikeaa voi olla.

Jos viikossa ei tapahdu yhtään tai riittävästi muutosta, palautamme Poten kasvattajalle. Todella harmillista, mutta pakollista - Napin ei tule pelätä omassa kodissaan.