Tuntuu, että kohta pää halkeaa kun yrittää pähkäillä mikä olisi paras ratkaisu. Heti jos päätän, että ehkä olisi paras antaa Potte pois, käyttäytyy se todella kivasti ja tuntuu taasen, että pitäisi vaan jaksaa koulia sitä. Sitten hetken kuluttua se saattaa murahtaa Napille, joka hiippailee sängyn viereen valmiina ryömimään turvaan.

Jääkausi on nyt purettu, joten on hieman helpompaa kun saa sentään silittää Pottea ja kohdistaa siihen positiivisiakin juttuja. En tiedä menikö jääkausi kaikkien sääntöjen mukaisesti, ei varmaankaan, mutta ainakin Potte vähän vähemmän omii rapsutuksia itselleen. Ongelmat syntyvät ruokailussa ja siinä jos Napin kanssa häslätään jotain.

Kaikki menisi oikeastaan ihan hyvin, jossei koirien tartteisi syödä koskaan mitään ja jos niillä ei olisi tarvetta leikkiä leluilla. Potelle ruoka on todella ISO asia, joskin se vaikuttaa hieman tajunneen, ettei sillä ole asiaa Napin kupille (tänään sujui iltapäivän ruokailu ilman murinaa, jee!). Mutta kaikenlainen sisätilassa tapahtuva namien etsintä tai muu temppuilu on todella vaikeaa jollei mahdotonta koska Potella alkaa heti rähinävaihe ja se haluaa kaiken syötäväksi kelpaavan itselleen. Lelujen suhteen pojat käyttäytyvät aivan eri tavoin - Nappi haluaa leikkiä, ihan vaikka vetoleikkejä Potenkin kanssa kun taas Potte lähinnä vaan haluaa kaikki lelut itselleen. Eikä siinä mitään, mutta vaikeuttaa vaan Napin kanssa leikkimistä kun Pottu tulee tuijottelemaan ja saa Napin perääntymään.

Rauhallisempaa tämä nyt on, mutta edelleen hirmu stressaavaa. Tilanteen on tultava paremmaksi, jotta Potte voisi meille jäädä, mutta sitähän ei sitten kukaan tiedä että onko se mahdollista ja miten paljon työtä se vaatisi. Avo on sitä mieltä, ettei voida vielä luovuttaa, minä olen lähinnä vain aivan poikki enkä tiedä mitä pitäisi tehdä. Käsittämättömän paljon energiaa tämä viekin, en olisi ikinä arvannut. Luulin, että tarvitaan vain tiukka asenne ja kyllä se siitä. Noh, tuleepahan uni iltaisin (paitsi eilen tarvitsi ottaa yömyssy kun stressasi sen verran, ettei nukahtanut vaikka väsytti todella paljon.. olenkohan ihan mummo). :) Sekin voisi auttaa jos saisi jostain laitteen, jolla muuttaisi Poten pennuksi ja saisi aloittaa sen kanssa ihan alusta.

Nyt juuri pojat nukkuvat oltuaan metsässä juoksemassa. Ulkona niillä ei ole mitään ongelmia ja siellä usein tuntuu, että kuvitellaanko tässä nyt asioita isommiksi kuin ne ovatkaan.