Eilen aamulla (puoli kahdeltatoista siis..) pakkasin hurtan autoon ja kurvasin kyläilemään kummitädille. Siellä asustelee puolitoistavuotias Bella-neito, rodultaa cotton de tulear. Napin mielestä Bella ilmeisesti näytti pölyhuiskalta eikä sen kanssa kauheasti viitsinyt kaveerata. Kumpainenkin koira touhotti omiaan. Juotiin ulkona kahvit ja höpöteltiin. Nappi yhtäkkiä tajusi, että hei tää pölyhuiska onkin tyttöhuiska, ihanaa! Noh, ei siitä vuosisadan tai edes sen päivän rakkaustarinaa tullut, mutta hupaisaa oli nähdä miten Napilla lamppui kesken touhottamisen syttyi ja valkoinen karvapallero olikin paljon kiinnostavampi.

Iltapäivällä käytiin Jakomäessä, myös uimassa tottakai. On kyllä hienoa, että vain vartin ajomatkan päässä on tuollainen makeavetinen koiranuittopaikka. Nappi oli jälleen intoa piukassa - olisi varmaan polskinut pidempäänkin, mutta vähän jarruttelin, ettei tule lihakset kipeiksi ja kylmäkin alkoi taas tulla.

Tänäänkin uitiin. Tällä kertaa mökillä. Paikalla oli myös isoäitini, joka ei Nappia ole ennen nähnyt - johan riitti päivittelemistä. Aika kova ääni sillä! Se ei välitä vieraista? No ei koiran pidäkään antaa kaikkien lellitellä. Nyt se varmaan jo väsyi? (Noo.. ei tää vartin peuhaaminen vielä piisannut.. :) Ihan on uidessaan karhunpennun näköinen. Näyttää muuten vähän lampaaltakin. Lehmän karva on helppo ajella, mites ton turkki? Mitä se nyt tekee? (Leikkii pallolla kuralammikossa.)

Neljä tuntia jaksoi nallelammasperro peuhata, ehkä olis pidempäänkin, mutta autoon joutui parka. Kotimatkalla oli kyllä aika hiljainen heppu takapenkillä ja nyt makaa lattialla naatti.

p.s. Lisäsin flyballnäytöksestä kertovaan kirjoitukseen videolinkin.

Edit: Joo-o, tosi naatti ja silleen. Nappi lepäili ja nukkui kaksi + puoli tuntia. Sitten nousi pää - anteeksi, mutta olisiko jotain tekemistä tarjolla? Hetken olin niinkuin en olisi ja sitten vein otuksen pihalle pissailemaan. Nyt se järsii naudannilkkaa.