Napin aglity:
1) kontaktiesteet
- ylösmenoa täytyy pohtia, puomilla pysäytyksen tapainen lienee paikallaan, A:lla jonkinlainen juoksukontakti, jotta vauhti säilyy...?
- alasmenolla tassut maahan -kontakti, joka sujuu ok kun olen lähellä, joten tähän vaan lisää välimatkaa ja omaa liikkuvuutta (ei olla vaan treenattu kovin paljoa kun sata muutakin asiaa ollut listalla:).
- este + kontakti -yhdistelmää

2) kepit
- lähestymisiä eri kulmista
- kujan kaventamista

3) keinu
- kun kontaktit alkaa olla ok, niin keinu mukaan kuvioihin (keinuahan on joskus kyllä kokeiltu ja alkujännityksestä jo vähän päästy)

4) oma ohjaus
- tästä voisi kirjoittaa romaanin, mutta treenillähän tämä.. :)

Aten hommelit:
- jonkinlainen tokoryhmä olis kiva, lähinnä harjoitella kontaktissa olemista kun muita läsnä
- nameja mukaan lenkille ja pieniä harjoitteluita
- ruokakupin saadakseen Aten tulee antaa ropeloida suutaan (ajatellen tulevaa hampaiden venyttelyä), tätä jo tehtykin ja ihan hienosti menee
- näyttelykäyttäytyminen, lähinnä paikallaan seisoskeleminen ja näyttelyhihnassa ravaaminen (tämä ei mikään prioriteetti ja vähän sinne päin kelpaa)
- tällä hetkellä Atte noin suunnilleen osaa hakea katsekontaktia jotta saa ruokaa/ovi aukeaa/jne, istua, mennä maahan, odottamisen eli paikallaan pysymisen (pienen hetken), tulla luokse ja tietää mitä EI meinaa. Eli just sen mitä koira periaatteessa tarvii. Vielä pitäisi kyllä opiskella, että ihmisten päälle ei hypitä kun moikataan.

Kokeilin tänään huvikseni miten pojat samaan aikaan istuvat ja menevät maahan, ja tekihän ne intoa piukassa. Atte vaan olis halunnut kaikki nakit itselleen. :P Mokomakin ahne possu.