Maanantaitreeneissä tehtiin kolmenlaista ohjausharjoitusta;
2151656.jpg

Harjoitus 1: Takaaleikkaus
Aita-putki-aita -sarjalla leikattiin putkella takaa ideana saada koiralle intoa painella täysillä huolimatta ohjaajan puolen vaihdoksesta. Viimeisen hypyn sai mennä suoraan tai vaikka työntämällä koira kiertämään esteen takaa. Harjoitus oli todella hauska, sain juosta täysillä pysyäkseni Napin mukana sen syöksyessä putkeen ja putkesta.

Harjoitus 2: Ympyrä
Ohjaaja seisoo mahdollisimman keskellä ja koira kiertää esteitä. Yllättävän vaikeaa saada koira pysymään esteillä jossei itsekin juokse esteiden viertä. Meillä homma sujui, jos mentiin vastapäivään eli ohjasin oikealla kädellä, toiseen suuntaan mentäessä takkusi paljon enemmän.

Harjoitus 3: Sylikäännös
Ohjataan koira ekalta hypyltä toiselle, jonka jälkeen peruuttaen vedetään koira esteiden välistä (punainen viiva ohjaajan peruutuslinja) ja kädellä "vipataan" sen seuraavalla hypylle. Tämäkin oli aluksi hankala, sekä oman ohjauksen että Napin ymmärryksen kannalta. Alkoi kuitenkin sujua ilman piruettien tekemistä. :)

Väliajalla me treenailtiin A:n kontaktia, sekä kokeiltiin kouluttajan avustuksella keinua muutama kerta (vähän jalat ensin tutisi, mutta uskoisin, että alkaa kyllä sujua ihan mukavasti). A:lla Napilla oli aiempaa enemmän vauhtia, ei jäänyt himmailemaan alastulolle (pysähdynkö tähän vai tähän vai tähän vai mihin).

Kaikkiaan oli todella kivat treenit, koiria oli vain kuusi joten kaikki saivat koko ajan tehdä hommia. Nappi oli tosi hyvin kuulolla ja jaksoi koko tunnin ajan tehdä täysillä. Viileällä säällä treenailu nähtävästi sopii herra kuumakallelle.