Atella alkoi naksuttelukurssi keskiviikkona. Tai oikeastaan kurssilla olin vain minä, koska se oli teoriakerta, mutta kotona alkoi naksuun ehdollistuminen. Aloitin samaisen puuhan myös Napin kanssa - pojat vuorotellen kylpyhuoneeseen odottelemaan ja toisen kanssa naksuttelua.

Kurssilla ohjeistettiin, että ehdollistamisvaiheessa tehdään 30-50 kpl nami+naksu -sarjoja 3-5 kertaa päivässä. Eli naks ja samantien namia suuhun. Maukasta, toteaa Atte ja syö vähän sormiakin samalla. Hmm, tää taitaa olla etäisesti tuttua, toteaa Nappi ja avaa jo suutaan kun naksahtaa. :) Napin kanssa on joskus kaaaauan sitten vähän naksuteltu, mutta jotenkin se jäi puolitiehen. (Olisin varmastikin osannut perehdyttää koirat ja itseni naksuun ihan itseksenikin, mutta kotiläksyjen kanssa puuhastelu on kivaa ja etenkin motivoivaa.)

Naksukurssi vaikuttaa varsin hauskalta puuhastelulta, jännä nähdä mitä Atte tuumaa kun ollaan koulutustilassa muiden koirien kanssa (yhteensä 8 koirakkoa) ja etenkin kun sen bestis Riku on samassa huoneessa.

Atella on maanantaiksi varattu aika eläinlääkärille hampaiden ja jalan tarkistusta varten. Ja kun tässä nyt ollaan kovasti innokasta pennunomistajaa, ilmoitin riiviön helmikuun alussa Kaapelille pentunäyttelyyn. Ilmottautuminen päättyy huomenna, joten jouduin vähän sokkona ilmoittamaan kun en noista hampaista ihan satavarma ole. Vaikka näyttää ne kyllä aikalailla samalta kuin Napillakin.

Yritän viikonloppuna saada aikaiseksi tyhjentää kameran koneelle. Vesikoiraforumin kuvahaasteen aiheena on tällä viikolla Vauhdin hurma, ja niitähän kuvia meillä piisaa toki ennestääkin, mutta jospa saisi kehiin jonkin ihan uuden kuvan. :)