Nappi ja Atte saivat eilen aika reilusti jauhelihaa, vähän liiankin reilusti. Matkalla eläinlääkäriin Atte teki kakan, se liimautui pyllykarvoihin. Ystävällinen pieneläinhoitaja auttoi pesemään kakkapyllyn puhtaaksi ennen toimenpidehuoneeseen astumista. Olishan se reissu voinut vähän tyylikkäämminkin alkaa.

Atte sai seuraavanlaisen tuomion:
Atte tuli purentatarkastukselle. Atella on kohtalainen yläpurenta, kulmahampaat nyt ok eli eivät paina kitalakea.
Oikeassa yläkulmurissa on kiillevaurio, joka kerää plakkia. Plakkia on kertynyt myös vasemmalle yläetuhampaisiin.
Hoitona aktiivinen hampaiden harjaus - mikäli ienraja alkaa punoittaa tai plakkia kertyy lisää harjaamisesta huolimatta, tulee hampaat puhdistaa nukutuksessa.


Eli kotiin lähdettiin hammasharjan ja -tahnan kanssa. Yläpurennasta sanoi, ettei välttämättä haittaa näyttelyissä, mutta totesi ettei ole näyttelyihmisiä eikä tiedä tämän rodun purentavaatimuksista (miten tarkkoja ovat). No mehän mennään sinne pentunäyttelyyn muutaman vkon kuluttua, joten siellähän se varmaan selviää tuleeko hylky vai ei. Pääasia kuitenkin, että hampaat saataisiin kuntoon. Ei Atesta muutenkaan mitään jalostusmatadoria ole tulossa, joten eipä ne näyttelyt niin päällimmäisenä ole mielessä.

Kysyin myös jalasta. Siinäkin oli taas hieno keskustelunpätkä:
ell: Olisko vielä jotain?
minä: Nojoo, Aten vasen etujalka on muutamaan otteeseen kipuillut sähläämisen seurauksena. On valittanut ja roikottanut jalkaa polven kohdalta.
ell: Siis oliko etujalasta kyse?
minä: Joo.
ell: Etujalassahan ei ole polvea, mutta nilkka kyllä löytyy.
minä: Aijaaa.. no kokeillaan sitä nilkkaa sitten.

Ell tutki jalan, käänteli ja väänteli, totesi nilkassa olevan pientä turvotusta/nestettä tms. muttei ollut siitä huolissaan ja kehotti vain seurailemaan.

Kävin reissun jälkeen Aten kotiin vietyäni Napin kanssa heittelemässä frisbeetä lähikentällä - sekin onnistui tekemään liimakakan.