Hallitreeneissä oli kaksi koirakkoa, kouluttaja aiemminkin tuurannut toisen ryhmän kouluttaja. Toinen paikalla ollut koira oli vasta pentu, varsinaisen ryhmäläisen ollessa juoksuisena kotona. Joten me päästiin tekemään varsin paljon. Eka rata oli tällainen:


Vedettiin radanpätkä aivan todella hienosti. Kolmoselle mentiin putken toisesta päästä kuin mitä olen näköjään merkannut, eli hyppy oli heti siinä ulostulolla, juoksin kuitenkin okserille Nappia huhuilemaan ja se pinkoi perässä minkä kerkesi. Käytin okserilla "pituuuuus"-käskyä ja Nappi loikkasi kuin mikäkin leijona peuran perässä. A:n kontakti hienosti, tosin olin nakkimakkaran kanssa siinä heti vieressä heilumassa. :)

Kouluttaja totesi, että sehän sujui, laitetaan vähän pökköä pesään - oletko pakkovalssista kuullut. No joo, kuullut olen vaan en koskaan kokeillut. Seuraava rata tällainen:

Eli hypyltä 1 siirryttiin hypylle 2 pakkovalssilla. Harmaa viiva kuvaa koiran liikettä, punainen nuoli mun siirtymää. Olin tosi epäluuloinen homman toimivuudesta, mutta se meni aivan sairaan hyvin. Nappi teki tosi pienen kiepahduksen ja mäkin kerkesin parilla harjoittelukerralla ohjaamaan kolmoselle ja putkeen.

Hypyt 6-7 sisälsi toisen kiepautuksen, siinä käskytin "kierrä"-sanalla ja huvin toimi. A:lle jälleen vauhdilla, hyvin alas ja pysähdys kontaktille nakkimakkaraa napostelemaan. 9-10-11 hillittömällä vauhdilla ja siittä sujahdus putkeen parilla loikalla maaliin.

Vielä parempi fiilis tuli kun sain kuulla, että ko. kieputtelu oli pätkä jostain kolmosluokan radasta. Eli ihanhan tässä ollaan professionaaleja. :D Nappi oli loistavalla tuulella, vauhdikas muttei kuitenkaan sekoillut. Kuunteli ohjausta eikä pahemmin hermostunut, vaikka sähläsin pakkovalssin kanssa alussa (ihan niinkin perusjuttu kuin koiran kutsuminen voi joskus olla yllättävän vaikeaa:).

Keppejäkin otettiin vähäsen, yritin ohjata myös vasemmalta puolelta ja sehän meni aivan reisille. Keskusteltiin keppien opettamisesta ja siitä miten siihen on noin miljoona eri tapaa. Olen aivan pyörällä päästäni mitä tekisin keppien kanssa. Mutta ehkä se tässä vielä kevään aikana valkenee.