Napin ja Aten aamu alkaa yleensä seitsemän maissa, kun ne ovat ensin kuunnelleet omistajan epätoivoista torkuttelua 30-45 minuuttia. Aten aamuun kuuluu tulla istumaan omistajaa vastapäätä sängylle ja työntää kuono naamaan kiinni. Nappi ei yleensä tässä vaiheessa vielä liikahda, lähinnä katselee kulmiensa alta noustako vai ei.

Kun säälittävä ihmisraunio jaksaa nousta, saavat pojat aamiaisen (kaksi desiä nappulaa per kirsu, Napilla aktiivisen koiran ja Atella tavallisen). Sitten ulos pissimään ja kakkimaan, tarpeet suoritetaan 10-15 minuutin puistossa pyörimisen aikana. Ihmisraunio edelleen jupisee jotain kammottavista aamuista ja siitä, että juurihan illalla laitettiin silmät kiinni. Aamuisin poitsut pääsevät useimmiten toisellekin ulkoilulle toisen ihmisen herätessä tunnin-parin kuluttua.

Päivän aikana Nappi ilmeisestikin nukkuu. Atte lukee postit (etenkin postikortit, myös laskut on hyvä avata valmiiksi), nakertaa luita ja kantaa saatavilla olevat kengät olohuoneeseen. Parhaina päivinä saatavilla on kengät, joista voi syödä nauhoja, pohjallista tai laittaa kengän totaalisen mäsäksi.

Iltapäivällä, noin neljän kieppeillä, on luvassa pissatusulkoilu. Ulkoilun mahdollistaa se ihminen, joka ekana ehtii kotiin. Ulkoilun pituus riippuu illan ohjelmasta. Jokusen hetken kuluttua ruokaillaan, tällä kertaa kumpaisellekin kolme desiä nappulaa + mitä milloinkin.

Päivän pääulkoilu/ -aktiviteetti on vaihtelevasti treenien yhteydessä/ kaupunkikävelyä/ metsäriekkumista/ kyläilyä/ tms. Joskus on niitäkin päiviä, että käppäillään rauhalliseen tahtiin puistossa ja etsitään nakkeja kotona (tähän suuresti vaikuttaa omistajan työpäivän rankkuus). Ulkoilut voivat tapahtua myös yksi koira kerrallaan, Napin kohdalla tiedossa usein pallo-/ frisbeeleikkejä ja Aten kohdalla koirapuistoilua tai Rikun kanssa leikkimistä.

Pojat ovat viime aikoina innostuneet myös painista, turkkien lyhenemisellä tuntuu olevan asiaan vaikutusta. Tai sitten Nappi on tajunnut, ettei Atte ihan niin pieni ällöttävä kakara olekaan. Atte saisi vielä tajuta, ettei Nappi ole puruluu.

Illalla siankorvat tms. purtavat ja viimeinen ulkoilu yhdeksän-kymmenen aikaan. Vielä vähän rapsutusten vastaanottamista, ja Atella tietenkin Keijo Kilpikonnan hoitotoimenpiteet. Sen jälkeen onkin hyvä ottaa nukkupaikat - Nappi omistajan jaloissa ja Atte vieressä (pää mieluiten tyynyllä kuono kiinni nenässä).

Yöllä Nappi taitavasti hivuttaa peiton omistajan päältä eikä todellakaan aio hievahtaa kun peittoa kiskotaan sen alta pois.