Ongelma, tai sanotaanko Haaste nro 1:

Nappi rähjää kun Aten kanssa tullaan lenkiltä

Nappi odottaa eteisessä ja kun Atte astuu ulko-ovesta sisälle, nostaa Nappi metelin. Todella ärsyttävää ja turhaa mekastusta, mutta Napille jostain syystä hirmu tärkeää ja pakollista. Ihan kuin joku vieras koira kävelisi Napin tontille - tätähän tosi usein tapahtuukin, että lähdetään Aten kanssa lenkille ja tuodaan kotiin joku vieras koira..

Ratkaisuyritys: Napille herkku/lelu suuhun, ennenkuin Atte astelee eteiseen. Jospa tästä päästäisiin siihen, että Nappi alkaisi odottaa palkkiotaan ja odotusaikaa voitaisiin pikkuhiljaa pidentää. Olen kylläkin aika skeptinen, sillä Nappi harrasti tätä jo Poten kanssa ja homma tuntuu tulevan jostain syvältä selkäytimestä. Mutta kaipa se pallon suuhun tunkeminenkin on parempi kuin typerä mekastus kaverin tullessa kotiin.

Haaste nro 2:

Pojat tulevat yhdessä lenkiltä ja juoksevat kilpaa ja mekastaen eteisestä olohuoneeseen

Minulla on tapana irroittaa pojat hihnoista jo rapussa, koska eteisemme on varsin rajallinen ja on mukavaa päästä koirista eroon heti ovella (heh). Joka kerta mekkalaa ei tarvitse pitää, mutta etenkin ilta-aikaan käy naapureita sääliksi kun haukkuva kaksikko pyyhältää pitkin kämppää. Juttu näyttää lähtevän Aten suunnattomasta innosta päästä jonnekin, josta tyhmyys vaan tiivistyy Napin seuratessa perässä.

Ratkaisuyritys: Jos olohuoneeseen mennään mekkalalla, palautetaan koirat eteiseen ja otetaan uusiksi. Jos saadaan aikaan onnistunut suoritus, saavat pojat kehuja ja toisinaan myös palkan. Ainakin pari viime päivää on sujunut rauhaisammin, saattaa tietty olla sattumaakin.

Haaste nro 3:

Nappi rähisee ihmisille

Napin kanssa on aina saatu tehdä töitä sen suuren ihmisiin kohdistuvan epäluuloisuuden (voisi varmaan sanoa, että jopa varautuneisuuden tai arkuuden) kanssa. Viime viikkoina tilanne on mennyt taas aika ikäväksi, Nappi haukkuu portin lähistöllä seisoville, tuijottaville lapsille ja ihan satunnaisillekin ohikulkijoille/vastaantulijoille. Yritä siinä sitten lenkkeillä rennosti. En tiedä onko tässä jotain tekemistä kesällä pari kertaa sattuneiden tapausten kanssa, joissa vieras koira on tullut päälle (ajatellen, että ongelma on taas noussut pintaan). Esimerkiksi juuri tänään iltalenkillä kun tulimme takaisin, seisoskeli kolme naista porttimme läheisyydessä juttelemassa, Nappi haukkui niille jo 10 metrin päästä vaikkeivat naiset millään tavalla kiinnittäneet koiriin huomiota. Näyttää varmaan varsin epämääräiseltä kun ohitan ihmisiä toisen koiran intoillessa häntä vispaten (Aten mielestä kaikki kun ovat niiiiiin ihkuja) ja toiselle hoen anna olla, mennään ohi, hieno ukkeli.. Lähiöteatteria parhaimmillaan.

Ratkaisuyritys: Tiukempi kontrolli epäilyttävissä tilanteissa (tarkoittaen omaa ennakointiani), herkkuja mukana lenkillä ja kehuja kun onnistuu. Jos ei onnistu niin tyynesti kielto tai ei lainkaan huomiota. Jos tilanne näyttää liian haastavalta tai herkut on kotona tai ei just jaksa keskittyä niin kierretään toista kautta ja välteään konflikti.

Ylipäätään täytyy tehostaa oman käytöksen valvontaa, se kun ei auta jos oma pinna palaa ja hihnan molemmissa päissä rähjätään..