Ennen lauantaisia hallitreenejä suuntasin Napin kanssa Ojankoon aikeena toteuttaa netistä kopioimani rataidea (valitettavasti en enää löytänyt sivustoa, jolta ko. radan kopsasin).

2181932.jpg

Tehtiin ensin esteitä 1-8, eli lähinnä hyppyä ja ohjausta. Alkuperäisessä radassa oli pelkkää aitaa, mutta otin matkan varrelle renkaan ja muurin (medikorkeudessa). Hypyillä 5-6-7 piti vähän kokeilla ja miettiä, kunnes tajusin vaihtaa puolta Napin kiertäessä hypyn 5 taakse. Renkaalle kun tarvii ohjata ihan perille, kiepautin Napin kiertämään vitosta ja samalla peruutin itse esteen oikealle puolelle, jotta ohjaus seiskalle helpottui ja sitä myöten ehdin ohjaamaan muurille. Renkaan Nappi hyppää aina oikeasta välistä, mutta tarvitsee tosiaan saattajan ihan perille asti, muutoin pyörähtää katsomaan, että mitäs tässä tehtiin. Kokeiltiin paria muutakin systeemiä samaisilla esteillä, pääpaino vauhdikkaassa menemisessä ja omassa mukana pysymisessä.

Rakentamani radan vieressä nökötti A ja puomi, joten kehittelin toisenkin radan. Kontaktit sujui tosi hyvin. A:lla tuli reippaasti alas, muttei kuitenkaan juossut kontaktin ohi. Nappi on oppinut, että puomin ylösmenolla palkkaan kädestä, kuten myös alastulolla.

Hallitreeneissä otettiin A:n kontaktia + keppejä. A:lla palkkasin pallolla vapauttaen Napin ollessani itse jo kauempana. Jätettiin myös palloa odottamaan parin metrin päähän kontaktista ja vapautin kun jäi oikeaan paikkaan. Keppejä kokeiltiin suoralla (tähän saakka hinkattu kujaa), kuljetin Nappia vasemmalla kädellä rytmittäen jalalla - ikäänkuin työnsin Nappia kiertämään keppejä, käskyksi tuli "pujo", jottei mene sekaisin kujan kanssa. Tosin en usko, että Nappi on kujalla tajunnut mikä siinä on idea eikä "kepit" sano sille mitään.

Kävin tekemässä keppejä myös tänään ja tuntuu, että Nappi ehkä jo vähän hokaa mikä on idea. Aloittelija kun olen, en osaa arvioida onko suorat kepit ja kuja parempi, mutta ainakin tuo suorien harjoittelu tuntuu vaivattomammalta - kepit kun ovat aina valmiina eikä tartte vääntää ja kääntää kuten kujan kanssa. Ajattelin, jos vaan sää sallii, käydä huomenna + ylihuomennakin tekemässä keppejä.